ترموود چیست؟
با وجود گسترش و پیشرفت تکنولوژی افراد تمایل به استفاده از عناصر طبیعی مانند: چوب و سنگ و … در محیط اطراف و محل زندگی خود دارند. در گذشته و حتی امروزه از چوب در صنایع مختلفی مانند: صنعت ساختمان سازی، صنعت کشتی سازی، صنعت دکوراسیون داخلی و لوازم منزل و … استفاده می شود. از این رو با گذشت زمان افراد طی پروسه خاصی موفق به تولید چوبی مقاوم و با کیفیت شدند. این چوب مقاوم با نام چوب ترمو یا ترموود در بازار شناخته می شود. در ادامه به بررسی چوب ترمو، معایب و مزایا و کاربرد های آن می پردازیم.
ترموود
ترمووود یا همان چوب ترمو در طی پروسه خاصی فرآوری شده و با مکانیزم پیشرفته حرارت، استحکام و ماندگاری آن در مقایسه با سایر چوب ها افزایش می یابد. به صورت کلی در پروسه تولید این محصول از مواد شیمیایی استفاده نمی شود. در پروسه تولید به وسیله حرارت ویژگی های خاص چوب مانند: مقاومت و استحکام آن را افزایش می دهند.
البته چوب ها بعد از طی کردن این فرآیند رنگشان تیره تر می شود. با این حال زیبایی و بافت خود را حفظ می کنند. چوب ترمو در برابر انواع کپک، قارچ، حشرات، موریانه، ساس از مقاومت بسیار خوبی برخوردار می باشد. این محصول در رنگ و شکل ثبات بی نظیر بوده و تا سال ها ویژگی ها و زیبایی خود را حفظ می کند.
معمولا برای تولید ترمووود از چوب های زبان گنجشک و کاج استفاده می شود. البته برای تولید ترموود از چوب های دیگری هم استفاده می کنند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت.
ترمووود در بازار به عنوان محصولی از کشور فنلاند شناخته می شود، ولی این محصول در کانادا و آلمان هم به صورت گسترده تولید می شود.
مزایای ترموود
- این متریال در ایران با نام چوب ترمو نیز شناخته می شود. به صورت کلی چوب ترمو یکی از کاربردی ترین عناصر در صنعت ساختمان سازی می باشد. چوب به گونه ای احساس گرما و آرامش را به افراد منتقل می کند. به همین دلیل اکثر افراد تمایل به استفاده از چوب در محیط زندگی خود دارند. به صورت کلی مزایای ترموود به شرح زیر می باشد:
- وزن سبک در مقایسه با متریال مشابه
- نصب آسان و سریع
- مقاومت بیشتر در برابر آتش، آب، طوفان در مقایسه با سایر چوب ها
- مقاومت و انعطاف پذیری نسبت به فشار های بیرونی مانند زلزله
- حفظ رطوبت محیط در حد استاندارد
- تجزیه پذیر بودن و عدم آسیب رساندن به محیط زیست
- نرمال کردن تغییرات ناگهانی دما (سرما به گرما و گرما به سرما)
- عایق صدا و حرارت
- مقاوم در برابر حمله حشرات، انواع قارچ ها و کپک ها
- مقاوم در برابر تاب برداشتن و تغییر ابعاد
- مقاومت و دوام زیاد در برابر پوسیدگی در شرایط آب و هوایی مختلف
- ثبات و دوام در برابر ساییدگی
- امکان برش و ایجاد مدل های قوس دار
- امکان نصب و جداسازی آسان
- نگهداری و شستشوی آسان
- انتقال حس آرامش، زیبایی
معایب استفاده از ترموود
- ترمووود در کنار ویژگی ها و مزایای خود معایبی هم دارد. مهم ترین معایب آن به شرح زیر می باشد:
- از دست دادن مقاومت مکانیکی در برابر حرارت
- قطع درختان و آسیب رسیدن به محیط زیست
- قیمت بالا در مقایسه با سایر متریال
- هزینه نسبتا زیاد برای اجرا
انواع چوب های مورد استفاده در تولید ترمووود
همانطور که اشاره شد، ترموود باید دارای ویژگی های خاصی باشد. به همین دلیل در پروسه تولید آن از چوب هایی با کیفیت بالا استفاده می شود. ترمووود تولید شده از چوب جنگل های فنلاند و سوئد از کیفیت بالا و مطلوبی برخوردار می باشند.
فنلاند به گونه ای در تولید ترمووود پیشتاز بوده و از چوب های گوناگونی برای این کار بهره می برد. نوئل، کاج، کاج رادیانا، صنوبر، توس، زبان گنجشک، توسکا، لاریکس و راش از مهم ترین چوب های به کار رفته در تولید ترمووود می باشند.
همچنین میتوانید برای مشاهده انواع مدل ترموود به فروشگاه ترموود بازاردکور مراجعه کنید.
کاربرد های ترمووود
با گسترش تکنولوژی و ارائه مصالح خاصی همچون ترمووود، معماری مدرن پیشرفت زیادی کرده است. ترمووود می تواند برای نمای داخلی و خارجی ساختمان گزینه ای ایده آل و جذاب باشد. مهم ترین کاربردهای ترمووود به شرح زیر می باشد:
- کف و کفپوش
- دیوارپوش
- درب و پنجره
- پله و نرده
- دکوراسیون داخلی
- فضای باز ویلا و پارک
- آلاچیق
- لوور
- روف گاردن
- پرگولا
- قرنیز
- استخر و سونا
عوامل و فاکتور های موثر در تعیین قیمت چوب ترمووود
عوامل و فاکتور های مختلفی مانند: نوع چوب ترمووود، طرح چوب ترمووود، رنگ چوب ترمووود، نوع اجرا، متراژ محیط مورد نظر از مهم ترین عوامل تعیین کننده قیمت چوب ترمووود می باشد. دقت داشته باشید که فرآیند حرارت دهی چوب ترموود هم می تواند روی قیمت آن تاثیر داشته باشد.
مواد اولیه مورد استفاده در پروسه تولید چوب ترمووود، ضخامت چوب ترمووود و کشور تولید کننده آن ها از دیگر عوامل موثر در قیمت چوب ترمووود می باشد. در ایران معمولا از ترمووود های ایرانی و ترک استفاده می شود. ترمووود فنلاندی در مقایسه با ترمووود های تولید شده در سایر کشور ها از کیفیت بالاتری برخوردار می باشد.
مشاورین بازاردکور برای راهنمایی در خرید آسان و مشکلات خرید انواع متریال دکوراسیون داخلی در تمام ایام هفته پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
دیدگاهتان را بنویسید